Ungdommens Røde Kors (Kolding Madklub)

Del dette på:

Info om Madklub Kolding

Madklub Kolding er en madklub fra Ungdommens Røde Kors. Helt basalt lærer vi børn og unge at lave mad og opnå inspiration til en sundere livsstil hjemme hos dem selv. Det vigtigste for os frivillige i madklubben er ikke, at børnene skal blive gode til at lave mad. Det vigtigste for os er, at børnene og de unge synes, at madklubben er et fristed fra hverdagen, hvor de kan slippe bekymringer og have det sjovt.

Ungdommens Røde Kors Kolding Madklub

Vores målgruppe er socialt udsatte børn og unge i alderen 5-15 år. Vi frivillige bestræber os på at få snakket med hvert enkelte barn og ung hver gang, så alle føler sig set og kommer til orde. De deltagende børn og unge er altid de samme, som deltager i madklubben, men fra tid til anden kan de have venner med. Børnene kender derfor hinanden godt, og dem, som de ikke kendte i forvejen, har de dannet venskaber med gennem madklubben. Det er vigtigt for os frivillige i madklubben, at børnene og de unge er gode ved hinanden, og at de lære nogle sociale kompetencer, såsom at omgås andre og det at være en god ven.

Hvad laver vi typisk i Madklub Kolding?

Typisk bliver børnene delt ind i tre hold, hvor et par frivillige står for at facilitere madlavningen på hvert hold. Som udgangspunkt laver vi mad efter børnenes ønsker, samtidig med at vi sørger for, at de får smagt en masse forskellige grøntsager og opnår mere viden om mad. Vi bestræber os på, at børnene er aktive i madlavningen og tager del i rengøringen under og efter denne, så de kan få nogle færdigheder, der kan gavne dem senere i livet.

Ungdommens Røde Kors Kolding Madklub

Den tilberedte mad spises i fællesskab, hvor vi snakker med børnene om stort og småt. Et par gange om året holder vi særlige arrangementer for de deltagende børn såsom spilleaftener og madlavning på en rigtig restaurant, mm.

 

Vi har brug for dig i Madklub Kolding!

For at være frivillig i Madklub Kolding forventes det, at man har en interesse for børn og unge.  Madklubben søger at skabe nogle gode og trygge rammer for børnene, hvor de kan få nye erfaringer, oplevelser og kompetencer, samtidig med at de kan snakke med de frivillige om deres problemer. Det er ikke noget krav, at man skal være god til at lave mad for at kunne blive frivillig i Madklub Kolding.

Ungdommens Røde Kors Kolding Madklub

Vi har brug for dig og dine ideer til at skabe nogle gode oplevelser og sjove arrangementer for de børn, der kommer i Madklub Kolding.

 

Hvad får du ud af at være frivillig i Madklub Kolding?

Som frivillig i Madklub Kolding får du en unik mulighed for at gøre en forskel for socialt udsatte børn og unge. Du vil desuden få mulighed for at udvikle dig personligt og socialt. Samtidig bliver du en del af Ungdommens Røde Kors’ stærke netværk, hvor du kan knytte bånd til andre frivillige og få en masse sjove og spændende oplevelser, som du selv kan være med til at definere og planlægge. Desuden tilbydes du løbende en masse sociale arrangementer, oplæg og kurser, som du vil få mulighed for at blive en del af, ligesom det vil pynte på dit CV.

Ungdommens Røde Kors Kolding Madklub

Relaterede emner